Komplikace cestou na Sněžku. Jedna z nejoblíbenějších tras je uzavřená

[chooze:gallery;value:36707]

Od pondělí do středy se uzavřela část jedné z nejvyhledávanějších tras směřujících na hřeben Krkonoš a nejvyšší horu Česka Sněžku. "Modře značená cesta z Pece pod Sněžkou do Obřího sedla bude po několik příštích dní zcela uzavřena pro veřejnost," řekl pro TN.cz mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný.

Důvodem je oprava mostku. "Mostek přes Rudný potok se posunul a je potřeba jeho opěrné zdi stabilizovat. To je nezbytné udělat s vyloučením veřejnosti, protože to místo se prakticky nedá nikde jinde smysluplně obejít," popsal Drahný.

[chooze:article;value:550086]

​​Denně přitom po trase projdou tisíce lidí. "V průběhu letních prázdnin je to jedna z nejfrekventovanějších cest v Krkonoších," uvedl Drahný.

V následujících dnech si tak turisté, kteří se na Sněžku chtějí dostat, budou muset zvolit některou z alternativ.  Z Pece pod Sněžkou se místo dá obejít přes Výrovku a Luční boudu. Je také možné vyjít na Růžohorky a na Sněžku dojít v tomto směru, nebo z Pomezních bud přes Jelenku. Nabízí i další možnosti z polské strany pohoří.

Lidé jej kdysi v Krkonoších vyhubili. Vzácné zvíře se ale vrátilo (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.