Temná reakce Rusů na Bidenův odchod. Putinův mluvčí zmínil válku

Svoji rezignaci na snahy o znovuzvolení oznámil americký prezident Biden v neděli na síti X. Na to reagovala řada světových státníků a se svým vyjádřením dlouho neváhalo ani Rusko.

"Pro nás je prioritou dosažení cílů speciální vojenské operace (proti Ukrajině, pozn. red.), nikoli výsledek voleb v USA," řekl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Zdůraznil tak důležitost konfliktu pro Rusko, jak píše web Firstpost.

[chooze:article;value:565834]

​​​Zároveň připomněl dřívější názor ruského prezidenta Vladimira Putina, že preferuje jako amerického prezidenta Bidena před Donaldem Trumpem. Současný prezident podle něj je předvídatelnějším politikem staré školy.

"To jistě ano, ale do voleb zbývají ještě čtyři měsíce. A to je dlouhá doba, během níž se může mnoho věcí změnit," dodal k tomu Peskov.

K Bidenovu odstoupení se na Telegramu vyjádřil i bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv. Popřál mu dobré zdraví, ale nezapomněl zdůraznit, že "bude dosaženo vojenských cílů Ruské federace", uvedl web CBS News.

[chooze:article;value:565521]

Bidenovo rozhodnutí nepokračovat v kampani přišlo po necelém měsíci zintenzivňujícího se tlaku ze strany oponentů a později i podporovatelů. Významným impulsem byla kandidátská debata z konce června, ve které předvedl velmi slabý výkon. Jako svou nástupkyni podpořil současnou viceprezidentku Kamalu Harrisovou.

Analytik: Ukrajinské mořské drony mohou zamezit velkému ruskému vylodění (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.