Otřesná tragédie: Kočárek spadl pod vlak, holčička a tatínek jsou po smrti

Rodinná tragédie se odehrála v neděli krátce po poledni na železniční stanici Carlton na jihu australského města Sydney. Rodiče s dvouletými dvojčaty čekali na vlak. Když se souprava blížila, kočárek s dětmi se najednou převrhl do kolejiště, píše Sky News Australia.

Jejich otec neváhal a okamžitě za nimi skončil. Vlak už byl ale ve stanici, strojvedoucí tak nemohl neštěstí nijak zabránit. Pod koly rychlíku zemřel táta dvojčátek i jedna z jeho dcer.

[chooze:article;value:563950]

​Druhé děvčátko z kolejiště vytáhli policisté. Z neštěstí vyvázlo jako zázrakem bez zranění a v pondělí ho propustili z nemocnice. Svědkyně incidentu Lauren Langelaarová pro Daily Mail popsala, že zhroucenou maminku po incidentu držela v náručí a snažila se ji uklidnit. Přiběhla k ní podle svých slov poté, co uslyšela zoufalé volání pomoc. 

"Vyběhla jsem matce pomoci, ta hrozně křičela a dívala se dole do kolejiště," řekla listu Langelaarová. Dodala, že pracovník železnic Sydney Trains, který byl na nástupišti, zavolal hned záchrannou službu a opakoval, že slyší pláč pouze jednoho dítěte.

Proč se kočárek s dvojčaty převrhl, není stále jasné. Ten den foukal ve městě velmi silný vítr, proto policie pracuje i s verzí, že důvodem mohly být právě  nepříznivé povětrnostní podmínky. 

Podle listu The Guardian vláda Nového Jižního Walesu po tragédii začala uvažovat o tom, že na některá nástupiště nainstaluje zábrany ze skla. "Uděláme vše pro to, aby byli lidé v bezpečí," reagoval premiér Chris Minns. 

Lidé jízdou na spřáhle na konci vlaku riskují své životy. Stačí malé uklouznutí (7/2024): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.