Američané řeší Bidenova nástupce. Někteří jeho konci stále nemůžou uvěřit

Snad ve všech amerických médiích byl Bidenův konec v boji o prezidentský úřad zprávou číslo jedna. Deník Washington Post otevíral jeho velkou fotografií s titulkem "Biden opouští volební klání". Věnoval se ale také současné viceprezidentce Kamale Harrisové a tomu, že má otevřené dveře k tomu změnit americkou historii.

Bidena měl na titulce i deník Wahsington Times. Ten se ale věnoval také Donaldu Trumpovi a tomu, že republikánský kandidát teď bude netrpělivě čekat na to, kdo tedy bude jeho soupeřem. V sekci komentářů poté tamní novináři řešili, zda může Kamala Harrisová jako prezidentka v Bílém domě usednout.

Věc řeší také televize či rádia. Rozebírají například to, jak bude nový kandidát na prezidenta vybrán. A velkým tématem je zpráva také pro běžné Američany. Někteří odstoupení Joea Bidena ani nechtěli věřit. "Je to překvapení, ale je to vůbec pravda? Protože hodně lidí říká, že je to falešná zpráva," ptal se například pan David.

[chooze:article;value:565834]

"Myslím si, že je to skvělý chlap. Slušný, milující a udělal to pro tuhle zemi. Doufám, že demokraté využijí téhle situace a sjednotí se za kandidátem, který porazí jednoho z nejodpornějších soupeřů v historii," prohlásil pak na toto téma pan Andrew.

Podle jiných je ale jasným favoritem Donald Trump, bez ohledu na soupeře. A někteří jeho podporovatelé se dokonce nechali slyšet, že je změna v nominaci u demokratů nezajímá. Ani příznivci demokratů se ale nemůžou úplně shodnout, koho by v čele země vlastně chtěli.

"Myslím si, že Kamala by mohla být silnou prezidentkou. Doufám, že bude. Ale moc často ji nevídáme, takže je těžké to posoudit," tvrdí například pan Andrew. "Třeba Michelle Obamová je skvělá žena, nebo Pamela Andersonová. Proč by ne, ženy můžou, teď přišel náš čas. Je to skvělá příležitost," navrhuje pak paní Maria.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.