Vážná nehoda na Českobudějovicku! Mladá řidička srazila ženu a dvě děti

Nehoda se stala kolem 17.30 hodin na Novohradské ulici poblíž Starých Hodějovic. Mladá řidička za volantem osobního auta tam srazila ženu a dvě děti. Všichni skončili ve vážném stavu v nemocnici.

„Na silnici II/156 došlo ke střetu osobního vozidla se třemi osobami. Osmnáctiletá řidička vozidla Suzuki pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti při projíždění levotočivé zatáčky nezvládla řízení, následkem čehož vjela do pravého příkopu a dále po přejetí betonového mostku narazila do lampy veřejného osvětlení, od které se vozidlo odrazilo a došlo ke střetu se třemi osobami, z nichž dvě byly nezletilé,“ řekl TN.cz mluvčí jihočeských policistů Miroslav Šupík. Dodal, že řidička z nehody vyvázla bez zranění a dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla negativní.

[chooze:article;value:565765]

O vážně zraněné se postaraly posádky několika sanitních vozů a k nehodě vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby. „Na místo jsme okamžitě vyslali 3 nejbližší pozemní posádky a vrtulník. Záchranáři měli v péči tři zraněné osoby. Žena utrpěla mnohočetná těžká poranění, její stav vyžadoval akutní přednemocniční péči včetně fixace páteře a zajištění žilního vstupu pro podání farmak,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranky Zuzana Fajtlová s tím, že zraněná žena byla následně převezena na oddělení úrazové chirurgie českobudějovické nemocnice.

„Ke zdravotnímu stavu dalších dvou zraněných osob nemůžeme s ohledem na jejich věk poskytnout žádné bližší informace,“ uzavřela mluvčí. Silnice byla v místě nehody po dobu vyšetřování zcela uzavřena několik hodin.

Osobák se čelně srazil s autobusem. Nehoda si vyžádala 12 zraněných (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.