Obrovská ztráta pro Slovensko. Zemřel významný lékař a ředitel nemocnice

Biroš zemřel v pátek 19. července. "S velkou lítostí a zármutkem jsme přijali zprávu o odchodu velké osobnosti prešovské nemocnice, bývalého ředitele, přítele a kolegy – MUDr. Petra Biroše," zveřejnila zprávu o jeho smrti prešovská fakultní nemocnice na facebooku.

Jak připomíná web topky.sk, Biroš se narodil v roce 1950 v Prešově a na lékařské fakultě v Košicích vystudoval obor stomatologie. Mezi lety 1997–1999 působil jako ředitel Fakultní nemocnice J. A. Reimana v Prešově. Stejnou funkci zastával i v letech 2002–2006.

Kromě medicíny se angažoval i v politice. V roce 1994 se stal nezávislým poslancem městského zastupitelstva v Prešově. V roce 2002 byl zvolen poslancem Národní rady Slovenské republiky (NR SR), píše deník Korzár.

[chooze:article;value:565686]

"Byl snad nejaktivnějším poslancem zdravotnického výboru NR SR a přinesl množství rozumných a kvalitních návrhů jako nikdo před ním ani po něm. Byli jsme přátelé i ve skutečném živote. V době, kdy byl ředitelem nemocnice, svůj politický vliv směřoval na její rozvoj. Byl to také vynikající stomatochirurg a člověk," zavzpomínal na něj bývalý slovenský ministr zdravotnictví Rudolf Zajac.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.