Letní tábory frčí i mezi seniory. Mají skvělé psychické účinky

Na tábor pro seniory se už podruhé vydala paní Stuchlíková. Za osm let jí bude úctyhodných sto a elánu má na rozdávání. Není aktivita, která by ji na táboře nebavila. Paní Stuchlíková si mezi účastníky příměstského tábora pro seniory v Čelákovicích našla i nové kamarádky,

Věkový průměr tam atakuje osmdesát let a všichni tam táhnou za jeden provaz a potvrzují, že věk je jen číslo. Tábory pro seniory jsou podobné těm dětským. Soutěží se, hrají se hry, rozpoznávají se byliny, chodí se na výlety. Například ve čtvrtek je pro účastníky připravený kurz trénování paměti, glazuje se a vyrábí pleťový krém.

[chooze:article;value:557476]

​Vrcholem tábora pro seniory je opékání špekáčků, dámy si u toho zazpívají a aby špekáčky lépe klouzaly, tak si u toho dají chlazené pivečko.

Tábor pro seniory je v plném proudu i v Doksech u Máchova jezera, tam si dokonce mohli babičky a dědečkové přibalit s sebou svá vnoučata. Téma mají western a jen co přijedou, promění se v kovboje a kovbojky.

Tyto typy táborů mají podle psychologů blahodárný účinek na psychiku seniorů a zlepšují jejich zdravotní stav. "Já jsem jedině pro. Ono je to i dokázáno, že čím víc aktivit senior má, tím lépe pro jeho celkovou psychickou pohodu," řekl psycholog Tomáš Morávek.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.