Ed Sheeran vystoupí v Česku už příští víkend. Přivezl si speciální otočné pódium

"Ahoj, tady je Ed Sheeran. Já se ohromně těším, až budu hrát v Hradci Králové, jestli to říkám správně. V Parku 360 a to v červenci 2024. Je to pět let, co jsem naposledy hrál v Česku, a hodně se toho od té doby stalo. Takže se opravdu hodně těším, že se vrátím do vaší krásné země s Mathematics Tour. Nemůžu se dočkat. Těším se na vás," láká jedna z nejposlouchanějších hudebních hvězd současnosti Ed Sheeran fanoušky do Hradce Králové.

Na podzim to ještě vypadalo na jeden 60tisícový koncert, teď je ale jisté, že budou dva, příští sobotu a neděli. Podium i hlediště vyrostou na zelené louce královéhradeckého letiště, na tribunách má 15 tisíc diváků, kolem samotného podia pak dalších 45 tisíc. "Ono to vypadalo rovné, ale byl největší problém to podloží srovnat do absolutní roviny," připustil pořadatel koncertu Michal Thomes.

Hlediště a podium staví 300 dělníků už třetí týden. "Podium je na 1,5 hektaru, další jeden hektar pak zaberou tribuny a okolí," vysvětlil produkční Tomáš Pokorný.

[chooze:article;value:563072]

​Jen Metallica a právě Ed Sheeran koncertují s unikátním kulatým pódiem. "Bude otočná, Ed Sheeran může sešlápnout nohou ovladač a otáčet celým podiem, kolem bude šest 35metrových věží," dodal Pokorný.

Počítat se musí se vším, i s nepřízní počasí. "Všechno je spočítáno desetkrát, má to vydržet veškerou bouřku a vichr, když ale bude pršet, krytý nebude ani Ed," připustil Thomes.

Jen materiál na tribuny a hliníkovou podlahu přivezlo 100 kamionů. Dalších 83 přiveze samotnou stage Eda Sheerana. Sobotní koncert už je vyprodaný, na neděli ještě nějaké lístky zbývají. Návštěvníky budou na místo svážet autobusové linky, možnost je i rezervace parkoviště v areálu letiště. Kdo ale nebude mít parkovací místo zajištěné, autem se k letišti nedostane.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.