Havlová o těžkém životu herce: Abych vypadala venkovsky, přibrala jsem 8 kilo

Havlová přidala na svůj instagram fotku, na které v televizi sleduje komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntag, ve které pod vedením režisérky Věry Chytilové ztvárnila legendární postavu Vlastičky. "Snem každého herce je hrát v dobrém filmu s dobrými kolegy, a hlavně pod vedením skvělého režiséra. Věra Chytilová mi chyběla do seznamu mých vysněných, žijících," uvedla.

K tomu, aby roli dostala, musela Dagmar Havlová spoustu věcí obětovat, a to včetně své štíhlé postavy. "Byla jsem tehdy hubená, ale ochotná ztloustnout do venkovské podoby. Přibrala jsem osm kilo. Nechala jsem si i zničit trvalou, jen abych nevypadala "moc městská", jak na kamerovkách a kostýmních zkouškách Věra opakovala," svěřila se.

[chooze:article;value:557464]

Svého sebeobětování ale herečka nelituje. "Na filmu se sešla úžasná parta v čele s Bolkem (Polívkou). Scénář humorně popisuje první porevoluční léta spojená s restitucemi. Není divu, že jste si ho oblíbili, i já ho mám ráda," napsala.

Že se lidem komedie skutečně stále líbí, potvrzují i komentáře pod hereččiným příspěvkem. "Nejvíc. Miluju Vlastu a její špek," uvedla například zpěvačka Martina Partlová. "Nejlepší komedie. Jste skvělá herečka a úžasná první dáma," dodala jedna z fanynek.

Dojatá Dagmar Havlová: Na letišti odhalili neobvyklý portrét Václava Havla (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.