Vance pronesl svůj první proslov. Chválil Trumpa a odkazoval na svůj původ

Během třetího a posledního dne republikánského sjezdu v Milwaukee se točily hlavně okolo bezpečnosti a zahraniční politiky. Přítomný byl s obvázaným pravým uchem i prezidentský kandidát Donald Trump, kterého při příchodu vítala aplaudující aréna.

Hlavní čtvrteční událostí však byl první velký projev viceprezidentského kandidáta J. D. Vance. "Společně zajistíme, aby se naši spojenci podíleli na zajištění světového míru. Společně pošleme naše děti do války pouze, pokud to bude nezbytně nutné," pronesl.

Ve svém proslovu vsadil na emoce a velká slova. Velký prostor dal také přednostem Donalda Trumpa. "Prezident Trump představuje poslední naději pro Ameriku. To, co ztratí, už nikdy nemusí být nalezeno," řekl.

[chooze:article;value:564962]

Senátor Vance se zaměřil hlavně na svůj původ. Vyzdvihl dětství v chudých poměrech v Ohiu, ze kterých se dostal do nejvyšších pater politiky. Oslovoval tak hlavně průmyslové státy na severovýchodě USA, které dlouhodobě čelí ekonomickému úpadku. "Lidem Middletownu v Ohiu a všem zapomenutým komunitám v Michiganu, Wisconsinu, Pennsylvanii a Ohiu a v každém koutě naší země. Já vám slibuji jedno. Já budu viceprezidentem, který nikdy nezapomene, odkud pochází," vzkázal.

Dojem udělal i na své stranické kolegy. "Máma, která ztratila dítě kvůli fentanylu. Dělníci, kteří přicházejí o práci a opravdu žijí v chudobě. Myslím, že si lidi opravdu získal. Ukázal jim, že je pro ně v téhle straně místo," uvedla republikánská delegátka Stephanie Paffoneová.

Dění na politické scéně drží Američany na špičkách. Současný prezident Joe Biden měl pozitivní test na covid. Zrušil akci v Las Vegas a odjel domů na zotavenou. Tlak na jeho odstoupení z nadcházejících voleb se každým dnem zvyšuje.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.