Za zraněného čápa v Radhošti nemůže bouřka. Ptáka někdo postřelil

Od začátku to skutečně vypadalo jako nešťastná náhoda, kterých se ten den stalo nespočet. Východními Čechami se totiž přehnala dešťová smršť, která za sebou zanechávala obrovské škody. Zvířecí záchranáři tak jezdili od jednoho případu k druhému, nakonec jich bylo 15.

Poryvy větru strhávaly mláďata z hnízd, pomoc potřebovala třeba labuť, kterou málem umlátily kroupy. A zdálo se, že i čáp pod komínem má problémy ze stejného důvodu. Po pádu z výšky měl přeraženou nohu, odborníci ze Záchranné stanice Pasíčka u něj byli do 25 minut od nahlášení a opeřenec rovnou putoval na operační sál.

[chooze:article;value:561476]

​Záhy se ukázalo, že všechno je jinak. Na opeřence někdo během bouřky vystřelil, v kosti mu totiž zůstal zavrtaný projektil. Podle ošetřovatelů jde o diabolku, někdo v Radhošti tedy použil vzduchovku. Čáp má v tuto chvíli po operaci a všichni doufají, že se mu noha zhojí dobře a zvíře se vrátí do volné přírody.

Záchranná stanice předala případ rovnou policii. Ta hledá svědky. Kdo tedy viděl někoho střílet, měl by volat linku 158.

Podle záchranářů se na komín po bouřce vrátil druhý z rodičů a pobývá tam se dvěma mláďaty. Ta už naštěstí začínají být samostatná a pomalu se učí létat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.