U pohádkové Panské skály má vyrůst supermarket. Památkáři mají obavy

Supermarket má stát zhruba 300 metrů vzdušnou čarou od Panské skály známé třeba z pohádky Pyšná princezna. Starosta města sice investorům už v minulosti nabídl obecní pozemek, který by byl z pohledu ovlivnění krajinného rázu vhodnější, to ale investor odmítl.

Místo prý vybral kvůli dostupnosti jak pro pěší, tak pro osobní auta. Takové podmínky tu podle něj žádný jiný pozemek nesplňuje, minimálně ne bez výhrad. Právě dopravní propojení prý bylo pro výběr rozhodující.

[chooze:article;value:563028]

​Výhrady proti stavbě mají zejména památkáři ze spolku Sonow, který má za cíl působit ve prospěch rozvoje města. Podle původního návrhu by totiž byl obchodní dům od Panské skály vidět, a to je podle nich nepřijatelné, navíc se sem stavba prý nehodí architektonicky.

Investor na základě těchto výhrad koncept stavby snížil asi o metr a půl. Velikost prodejní plochy má být asi 1 100 čtverečních metrů a podle nového návrhu se počítá s výškou 7,75 metru. V takové podobně od Panské skály nemá být podle investora vidět, přesto mají památkáři obavy o dopad na krajinný ráz tohoto místa.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.