IKEA stahuje nebezpečné nabíječky. Vraťte je ihned do obchodů, vyzývá

[chooze:gallery;value:36652]

​Společnost IKEA stahuje z oběhu powerbanky VARMFRONT a vyzývá všechny zákazníky, kteří je mají doma, aby je neprodleně vrátili do prodejen. Jde o powerbanku VARMFRONT 10 400 mAh (číslo modelu E2038) šarže (RRTT) 2313, 2316, 2318 nebo 2319, nebo powerbanku VARMFRONT 5 200 mAh (číslo modelu E2037) šarže (RRTT) 2318, 2319 nebo 2322, upřesnila firma.

​"Při důkladném testování jsme zjistili, že určité šarže powerbanky VARMFRONT mohou představovat riziko vzniku požáru, a to v důsledku chyby při výrobě. Tato chyba se týká pouze výše uvedených šarží. Proto tyto powerbanky stahujeme z oběhu. Zákazníci, kteří výrobek vlastní, by jej měli okamžitě přestat používat a měli by se obrátit na IKEA kvůli výměně výrobku nebo vrácení peněz v plné výši. Šarže powerbanky je uvedena na zadní straně v pravém dolním rohu," upozornila v tiskové zprávě PR manažerka Michaela Čentešová.

[chooze:article;value:561287]

Podle ní u výrobků IKEA probíhá hodnocení rizik i důkladné testování. "Potřebujeme mít jistotu, že obstojí v náročné zkoušce každodenního života v domácnosti a že splňují platné požadavky a předpisy na všech trzích, kde IKEA působí," dodala. 

Powerbanky VARMFRONT uvedených šarží lze vrátit v kterémkoli obchodním domě IKEA. "Po vrácení získá zákazník náhradní výrobek, nebo mu budou vráceny peníze v plné výši. Doklad o nákupu (účtenku) nepožadujeme," dodala společnost. 

Nabíječek VARMFRONT jiných šarží se podle Čentešové toto stažení z oběhu netýká.

Bezhlavé nakupování zboží vám může zničit život, varuje odborník. Více se dozvíte v reportáži (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.