Dvě třetiny demokratů se postavily proti Bidenovi. Měl by odstoupit z voleb

Zatímco jeho protikandidát Donald Trump politicky těží z nedávného pokusu o atentát, u Joea Bidena se naopak situace zhoršuje. Jeho podpora totiž klesá zejména kvůli otázkám ohledně zdravotní způsobilosti v jeho druhém volebním období. Ty prohloubila i nedávná politická debata, kde měl Biden problémy s artikulací i odpovídáním na otázky.

Agentura AP ve spolupráci s organizací NORC uspořádala průzkum, ze kterého vyplynulo, že navzdory Bidenovým snahám o záchranu reputace mu popularita stále klesá. Jen 30 procent dotázaných demokratů má naprostou důvěru, že Biden dokáže zvítězit ve volbách a vést Spojené státy další čtyři roky.

[chooze:article;value:564588]

​Pouze zhruba třetina demokratů si tak myslí, že by měl Biden pokračovat v kampani, přičemž největší podporu má Biden mezi černošskými voliči, z nichž jej podporuje zhruba polovina. Největším problémem je pokročilý věk prezidenta, kterému je 81 let.

Průzkum tak jen potvrzuje nejistou podporu Bidena i mezi jeho voliči. Doposud se totiž nesouhlasné hlasy ozývaly spíše z řad zastupitelů Demokratické strany v Kongresu. Už asi dvacet zastupitelů prohlásilo, že by měl Biden odstoupit. Podobný názor sdílí i některé vlivné americké celebrity jako herec George Clooney nebo spisovatel Stephen King.

Amerikanista: Bidenův projev na summitu NATO byl solidní, reputaci mu už ale nezachrání:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.