Trump se ukázal na veřejnosti. S ovázaným uchem dorazil na sjezd republikánů

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump se v pondělí poprvé od víkendového pokusu o atentát objevil na veřejnosti, a to během stranického sjezdu v Milwaukee ve Wisconsinu, informuje agentura Reuters. Na pravém uchu měl obvaz, který kryl lehké zranění po jednom z výstřelů atentátníka.

Jeho příznivci si společně se zpěvákem Lee Greenwoodem zazpívali píseň God Bless the USA, zatímco zjevně dojatý Trump jim kynul na pozdrav a připojil se ke své rodině a novému kandidátovi na viceprezidenta J. D. Vanceovi.

[chooze:article;value:564962]

Po atentátu v Butleru v Pensylvánii se Trump dočasně stáhl z veřejného života. Během krátké pauzy však nezahálel a vyřizoval svou agendu a konzervativním médiím popisoval, jak unikl smrti. Vrátil se do svého domova v New Jersey a pak odletěl do Wisconsinu na sjezd, na němž byl potřetí nominován jako prezidentský kandidát Republikánské strany.

Příval podpory od účastníků sjezdu odrážel úlevu, kterou Trump popisoval v rozhovorech pro média. "Neměl bych tu být," řekl listu Washington Examiner. V jiném rozhovoru pro New York Post zase prohlásil: "Měl bych být mrtvý."

V projevech na sjezdu dávali Trumpovi spojenci najevo své pocity z nedávného incidentu. "Před dvěma dny si zlo přišlo pro muže, kterého tolik obdivujeme a milujeme," řekla poslankyně Georgie Marjorie Taylorová Greeneová. "Děkuji Bohu, že držel ruku nad prezidentem Trumpem," dodala.

"Ďábel se v Pensylvánii objevil s puškou v ruce, ale americký lev se postavil na nohy a zařval," řekl senátor Tim Scott, který za svá slova sklidil velký potlesk. Zdroj televize NBC News, který s Trumpem hovořil, uvedl, že bývalý prezident měl rozjímavou náladu a útok v něm zanechal pocit, že má novou chuť do života.

Zdroj NBC News se domnívá, že Trumpův osudový okamžik bude zapracován do jeho projevu na republikánském národním sjezdu v Milwaukee. To nepřímo potvrdil i sám Trump, když prohlásil, že po útoku jeho znění přepracoval.

Setkání republikánů v Milwaukee. Trump oznámí jméno svého viceprezidenta (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.