Bratři vyrazili na šlapadla. Jeden z nich už se z vody nevynořil

Mladší z bratrů spadl do řeky Váh v místech, kde je voda asi pět metrů hluboká. Velitel hasičů si tak vyžádal potápěčskou skupinu. "Na místě byla přítomna i policie, záchranáři a občanská stráž se sonarem a podvodním dronem," uvedla mluvčí Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Nitře Michaela Gundová pro deník Nový Čas.

Pětačtyřicetiletého muže se podařilo pátrací skupině po krátké době najít. "Hasiči pomáhali s jeho vytažením na břeh, kde si jej převzali záchranáři. Přítomný lékař ovšem pouze konstatoval smrt," doplnila Gundová.

[chooze:article;value:564205]

Podle primátora Komárna Bély Keszegha je to poprvé, co k podobné tragédii v souvislosti se šlapadly došlo. "Půjčovna plavidel patří příspěvkové organizaci města. Funguje sedm let v souladu s předpisy a se všemi potřebnými povoleními. Podle prvotního vyšetřování nedošlo k žádnému selhání na plavidle. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině pozůstalého," uvedl.

Tragédie je o to větší, že starší z bratrů je psychicky nemocný a mladší jej měl od smrti matky ve své péči. "V květnu jim umřela máma, a tak se o bratra staral jen on. Byl rozvedený a zůstaly po něm dvě děti. Smrt matky snášeli oba těžce, takže těžko říct, co teď s jeho bratrem bude," svěřil se Novému Času rodinný známý.

Vítr na Máchově jezeře převrátil plachetnici. Mladík se málem utopil (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.