Vrah z FF po sobě zanechal dopis. V Klánovicích si měl vyhlédnout více obětí

Do Klánovického lesa se měl masový vrah z filozofické fakulty 15. prosince vydat s úmyslem zabíjet. Napsal o tom údajně v dopise, který mají mít k dispozici Novinky. Uvést měl, že by zastřelil kohokoliv, kdo by se mu tehdy "připletl do cesty".

Dlouho ale neměl nikoho potkat, z čehož byl rozmrzelý. Narazit ale měl na dětské hřiště, kde si údajně vyhlédl ženu se dvěma dětmi. Měl ale pochybovat o svých schopnostech a chtěl použít jinou zbraň, kterou se mu ale prý nepodařilo přichystat.

[chooze:article;value:561534]

Než se stačil připravit, měl uvidět přicházet své oběti – mladého otce s dcerou v kočárku. Rozhodl se tedy zabít je a jen díky tomu zřejmě nicnetušící žena a její děti nepřišly o život.

Následně měl uvažovat ještě o zabití páru s kočárkem, který údajně potkal cestou do Úval. "Nicméně zvuk sirén v dáli mě nakonec přesvědčil, abych zbytečně nepokoušel štěstí a nechal je být," měl napsat vrah.

V dopise ale nehovořil o svém motivu. "Podezřelý se v dopise nevyjádřil k motivaci svého jednání u žádného z jím spáchaných, respektive plánovaných trestných činů. Pouze potvrdil, že poškozené z Klánovického lesa neznal, nikdy s nimi nepřišel do styku a do lesa vstupoval již s úmyslem usmrtit jakékoliv osoby," řekl vyšetřovatel případu v usnesení.

[chooze:article;value:558946]

​​Upřesnit ale měl, kde policie najde vražednou zbraň. Přiznat se měl i k tomu, že si zbrojní průkaz pořídil "přímo za účelem vražedné činnosti". "Upřímně, navzdory svému technickému neumu jsem shledal zkoušky za účelem pořízení zbrojního průkazu podstatně jednodušší než ty řidičské," měl napsat v dopise.

Vrah ho měl sepsat v noci na 21. prosinec, kdy nejprve zastřelil vlastního otce a následně se vydal do Prahy, kde v univerzitní budově zastřelil 14 lidí. Policie měla dopis najít v jeho počítači a rovněž i v tašce ve čtvrtém patře budovy FF UK.

Maminka oběti z filozofické fakulty: Nikdo neudělal nic. Rakušan a Vondrášek lžou (6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.