VIDEO: Na italské pláži vypukla drsná rvačka. Turistky se popraly o lehátka

V době vrcholící turistické sezóny může být shánění volného lehátka na pláži složitý úkol. V Itálii, u městečka Varcaturo nedaleko Neapole, se o ně ale strhla nefalšovaná rvačka.

Na potyčku upozornil tamní politik Francesco Borrelli a zveřejnil také její záběry. V centru rvačky přitom byly ženy, které se navzájem tahaly z vlasy. "Násilí se vymklo kontrole. Ti, kteří nevědí, jak se chovat mezi lidmi, musí být převychováni," uvedl na síti X. "Žádáme, aby byly tyto ženy co nejdříve identifikovány a postaveny před soud," dodal na facebooku.

Podle svědků události měla dvojice žen nejdříve požádat plavčíky, aby jim zařídili uvolnění míst na lehátkách blízko moře. Když ale jejich prosby nevyslyšeli, měly se ženy postavit před už obsazená lehátka a vyžadovat po těch, kteří na nich leželi, aby je opustili.

Tento konflikt nakonec podle deníku Daily Mail pak přerostl ve fyzický střet mezi uživateli pláže, do kterého se následně zapojili také plavčíci. Souboj pak měl trvat více než půl hodiny.

[chooze:article;value:564441]

S tím, jak se některé pláže plní takřka až k prasknutí, můžou konflikty narůstat. Například začátkem července se na pláži na španělském ostrově Tenerife krvavě poprala skupina cizinců.

Jako zbraně jim přitom posloužily kameny, ale také nůž či šroubovák. Dva asi 30letí Argentinci, podobně starý Kolumbijec a 18letý Kubánec skončili podle webu Canarian Weekly následně v policejní vazbě. Co je k tomuto jednání vedlo, ale není jisté.

Moře vyplavilo jedno z nejvzácnějších zvířat. Pro vědce je záhadou:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.