Shakespeara hrají i v Ostravě. Na hradě předvedli jednu z jeho posledních her

Přípravy na večerní představení divadelní hry začaly na Slezskoostravském hradě už dopoledne. Nejprve bylo třeba očistit a nachystat židle v amfiteátru, ve kterém se bude hrát divadlo.

Také v šatně byly už nachystané kostýmy, které herci budou mít na sobě během představení. Věrně připomínají oblečení ze začátku 17. století, kdy William Shakespeare hru Bouře napsal.

"Pro Slezskoostravský hrad Letní shakespearovské slavnosti představují obrovský úspěch, je to jedna z nejnavštěvovanějších akcí," radoval se kurátor hradu Lukáš Czopik.

[chooze:article;value:562803]

​Také sklad s osvěžujícími nápoji pro diváky nechali pořadatelé zaplnit do posledního místa. Ve čtyři hodiny odpoledne si herci naposledy komedii Bouře vyzkoušeli. V hlavní roli se představí David Prachař. "Já hraju Prospera, takové alter ego Williama Shakespeara. Ta hra trošku připomíná jeho život a jeho konec, když se vlastně se životem tak nějak loučil," vysvětlil Prachař.

V jedné z nejkrásnějších her Williama Shakespeara se objevují témata, která dramatika zajímala celý život: velká láska, pletichy, pomsta nebo odpuštění. "Já hraju v Bouři postavu Ferdinanda. Jde o mladého kluka, prince, který ztroskotá na ostrově a tam se zamiluje do místní divoženky," prozradil herec Zdeněk Piškula.

"Je to hrozně hezky udělaná inscenace s krásnou scénou, je to také specifická věc od Shakespeara, která hodně přiváží magii a kouzla. Je to vlastně takové pohádka," prohlásil ředitel Letních shakespearovských slavností Andrej Harmečko. Kdo představení nestihne v pondělí nebo v úterý v Ostravě, má ještě šanci v Praze od 28. července do 4. srpna a v Brně od 6. do 7. srpna.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.