Republikáni potvrdili Trumpa jako kandidáta na prezidenta, vybrali i viceprezidenta

Třemi nejčastěji skloňovanými jmény na Trumpova viceprezidenta byli republikánští senátoři J. D. Vance, Marco Rubio nebo také guvernér státu Severní Dakoty Doug Burgum. Jak z místa sjezdu popsala reportérka TV Nova Kateřina Vodvářková, do Milwaukee už od rána proudí davy lidí. Má jich být více než 50 tisíc.

Za svého viceprezidenta, který v případě nouze Trumpa nahradí ve vykonávání prezidentských funkcí, si Trump vybral Jamese Davida Vance, senátora ze státu Ohio. Trump to oznámil na své sociální síti Truth Social. 

[chooze:article;value:564806]

​Na Trumpovu volbu už zareagoval i současný prezident a Trumpův rival Joe Biden. "Vance mluví o dělnické třídě. Ale teď se snaží spolu s Trumpem zvednou rodinám ve střední třídě daně, zatímco bohatým daně odpouští. Já jim to nehodlám dovolit," zaútočil na oba politiky na sociální síti X Biden.

Jinak má Donald Trump tento týden i důvod k radosti. Soudkyně na Floridě se rozhodla stáhnout obvinění v případě údajného přechovávání tajných dokumentů. A to kvůli tomu, že vyšetřovatel, který byl jmenován ministrem spravedlnosti, tak údajně nebyl jmenován v souladu se zákonem. To ale neznamená, že prokuratura za pár týdnů nebo měsíců, až na to bude mít čas a příležitost, a pokud bude chtít, nemůže ten případ vůči Trumpovi vystavět znovu.

Donald Trump už může také naplno využívat sociální sítě společnosti Meta, tedy Instagram a Facebook, protože společnost se rozhodla, zrušit veškerá omezení, která kdy pro Trumpa platila. On ale stále nejvíce využívá pouze svou vlastní sociální síť Truth Social.

Podívejte se na reportáž z Televizních novin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.