Osobní auto začalo po nárazu hořet. Vážná nehoda blokuje hlavní tah na Plzeň

Osobní auto s nákladním se srazila asi v 11:25 na silnici první třídy číslo 20 mezi Sečí a Vlčtejnem na Plzeňsku. Jedná se o hlavní tah z Nepomuku na Plzeň.

"Osobní vozidlo po nárazu začalo hořet. Silnice je zcela uzavřena," uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček. Hasiči ve 12:46 doplnili, že silnice bude uzavřená nejméně pět hodin.

[chooze:article;value:564193]

​Na místě jsou také policisté a záchranáři. "Po příjezdu na místo musel náš lékař u osoby z osobního automobilu konstatovat exitus pro zranění neslučitelné se životem, na místo byl povolán koroner. Řidič kamionu vyváznul bez zranění. Příčina je v šetření Policie České republiky," popsala mluvčí záchranářů Andrea Divišová.

Hasiči později upřesnili situaci, když k nehodě dorazili. "Osobní automobil byl mimo komunikaci a v plném rozsahu požáru. Hasiči auto uhasili a zjišťovali, zda se ve vozidle ještě někdo nenachází. To se naštěstí nepotvrdilo. Z nákladního auta, které převáželo ječmen, neunikají žádné provozní kapaliny. Byl povolán sací bagr ze Záchranného útvaru Zbiroh pro likvidaci rozsypaného ječmene," doplnil Holeček.

Kdo plánuje cestu z Plzně do Nepomuku, může využít objízdnou trasu. "Pro osobní automobily je provoz odkloněn přes obec Chlum a nákladní vozidla jedou přes Drahkov, Letiny na Přeštice," sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.

Nehoda se stala na dlouhém rovném úseku. Přibližné místo srážky:

D1 blokovala hromadná nehoda. Dálnici přebíhal chodec (9/7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.