Na Česko se řítí studená fronta. Přinese bouřky i silný vítr, varují meteorologové

Česko se v pondělí probudilo do prosluněného rána. Předpověď hlásala denní maxima dosahující místy i 33 stupňů Celsia a foukal slabý proměnlivý vítr. Podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) za to mohla nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu.

Tu ale už v úterý vyžene studená fronta, která se přes naše území přežene směrem k východu. "Přinese víc oblačnosti, místy se vyskytnou přeháňky nebo i bouřky," upozorňují meteorologové s tím, že vítr by mohl v bouřkách přechodně zesilovat.

[chooze:article;value:564745]

​Výrazněji se ale neochladí. Na úterý meteorologové hlásí, že denní teploty v Čechách vystoupají na 25 až 29 °C a na Moravě a ve Slezsku až ke 33 °C. Ve středu bude 25 až 29 °C a na jihu Moravy 32 °C. Bouřky se mají objevit zejména na jihovýchodní polovině území.

Ve čtvrtek se denní teploty dostanou na 28 až 33 °C. Na pátek pak předpovídají 29 až 33 °C. Přeháňky nebo bouřky mají udeřit i v těchto dnech. Koncem týdne nás pak čeká mírné ochlazení.

"Až do víkendu budou v přílivu teplého vzduchu od jihozápadu až jihu noční teploty klesat na 20 až 15 °C a přes den se budou pohybovat od 25 do 30 °C, na některých místech dosáhnou až na 33 °C. Ke konci týdne bude jak oblačnosti, tak i srážek pozvolna přibývat, ale ochlazení bude jen nepatrné," dodává ČHMÚ.

Meteorologové varují před vedrem. Červen byl nejteplejší v historii:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.