Letadlo muselo nouzově přistát. Piloti zaznamenali znepokojivý zápach

Letadlo směřující z Berlína do Manchesteru vzlétlo z letiště Berlin-Brandenburg v 8:09 středoevropského letního času. Jeho let však trval pouhých 18 minut, jak ukazuje radar společnosti FlightAware. Během této doby musela posádka letadlo otočit a vrátit se zpátky na berlínské letiště.

"Pár minut po vzletu za námi přišel kapitán a řekl, že se musíme vrátit do Berlína kvůli svítícím bezpečnostním kontrolkám. Když jsme přistáli, hned jsme ucítili zápach spáleniny," citoval deník Mirror Garetha Daviese, jednoho z cestujících.

[chooze:article;value:563304]

Pasažéři letadla však byli personálem uklidněni. Dokonce jim bylo řečeno, ať si nevšímají přijíždějících hasičských aut. "Vystoupili jsme a shromáždili se na asfaltu obklopeni hasiči. Po příjezdu na terminál tam kromě pasové kontroly nikdo nebyl. Nebylo nám řečeno, co bude dál," řekl Davies.

Letecká společnost Eurowings se k celé situaci taktéž vyjádřila. "Let se vrátil do Berlína kvůli nedefinovanému zápachu v kabině. Letadlo bylo následně zkontrolováno. V kabině nebyl ani oheň, ani kouř. Dotčeným lidem bude provedena změna rezervace na jiné lety," uvedli zástupci společnosti.

Nemáme žádné informace, zlobí se cestující

Aerolinka následně dodala, že své cestující informovala o dalším postupu prostřednictvím SMS. To je však v přímém rozporu s tím, co říká Gareth Davies. "Nikdo se nám nevěnoval. Sami debatujeme, jestli si ještě na jednu noc zarezervovat hotel," popsal deníku Independent.

Podobně se na sociální síti X vyjádřil i další z cestujících. "Nikdo z nás neobdržel žádnou zprávu. Vyřešte tento nepořádek, prosím," uvedl. Následně dodal, že poslední zprávou, kterou obdržel, byla prosba o to, aby si celý incident nenatáčeli, jelikož nechtějí být na tiktoku.

[chooze:article;value:564538]

Podle pravidel pro práva cestujících v letecké dopravě musí společnost dostat cestující do jejich cílové destinace co nejdříve a mezitím zajistit stravu a případně i ubytování.

Horor při návratu z Turecka: Oznámili nám, že děti nesmí do letadla, říká Češka (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.