Daniel Landa při koncertu spadl z pódia. Byli jsme rádi, že žije, říká manželka

Páteční vystoupení Daniela Landy bylo naplánované na závěr prvního dne hudebního festivalu u hradu Točník ve středních Čechách. Počasí bylo sice nevlídné, celou dobu hustě pršelo a blýskalo se, přesto Landa vystoupil. 

Incident se stal téměř v závěru koncertu. "Pódium bylo mokré, domluvili jsme se proto, že dopředu na molo nepůjde. Proto jsme to už dál neřešili. Ale pak přišla euforie, která při takovýchto koncertech bývá. Navíc se najednou rozzářily reflektory, které ho oslnily, a Dan v té chvíli nevěděl, kde končí pódium," popsala TN.cz manželka zpěváka, režisérka a scenáristka Mirjam Landa. 

Po koncertu se na sociálních sítích objevilo video, které pád zachycuje. Je na něm vidět, že Daniel Landa celou dobu drží mikrofonu a snaží se zpívat. Někteří lidé se začali na sociální síti dohadovat, že to jede zpěvákův playback. Většina fanoušků ovšem měla jasno. "Jsi frajer, dal jsi to i za letu," napsal jeden z nich. "Jsi borec. Respekt," přidal se další. 

[chooze:article;value:550359]

Děsivě vypadající pád odneslo hlavně koleno, zpěvák má i řadu pohmožděnin. K lékaři ale nešel. "V první chvíli jsme byli rádi, že žije. Společně s kamarádem lékařem jsem se nakonec rozhodli, že na pohotovost ani do nemocnice nepůjdeme a budeme Dana za odborného dohledu pozorovat, zda se zranění nezhorší," dodala Mirjam Landa. ​

Daniela Landu před vážnějšími následky úrazu zachránila dobrá kondice. "Neustále cvičí, posiluje, proto se jeho svaly rychle hojí a regenerují," domnívá se zpěvákova manželka. 

"Naštěstí se Danielu Landovi ani nikomu dalšímu nic vážnějšího nestalo a vše dobře dopadlo," sdělili TN.cz organizátoři festivalu Hrady.cz.

Podobné nepříjemné pády umělců z pódia se čas od času stávají. Před dvěma lety na slovenském festivalu Pohoda takto spadl zpěvák oblíbené kapely Polemic Branislav Bajza, který se musel dokonce kvůli dvojité zlomenině ruky podrobit operaci v trenčínské nemocnici. Rok předtím spadl z pardubického pódia Marek Ztracený, který šlápl vedle. Vzápětí se ale postavil, vrátil se na stage a koncert dohrál.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.