Chorvatská policie bije na poplach. V zemi se šíří útoky psů, napadají i turisty

Chorvatská policie má plné ruce práce kvůli útokům psů. Před týdnem zaútočil pes na ostrově Iž nedaleko Zadaru. Zvíře, patřící 44letému muži, během útoku lehce zranilo dítě, informovala policie na svém webu

O pár dní později zase v Zadaru útočil pes 77leté majitelky, který nebyl na vodítku. Další útok se odehrál na ostrově Pag, kde pes patřící 49letému muži lehce zranil nezletilého občana cizí státní příslušnosti.

Všichni majitelé jsou vyšetřováni pro přestupek a hrozí jim pokuta. Tu zřejmě dostane také 55letý muž, jehož pět domácích zvířat našli policisté bez dozoru v oblasti Gracač, uvedl list Zadarski.

[chooze:article;value:563446]

​Policie v souvislosti s těmito událostmi vydala důležité varování. "Vyzýváme občany, aby se o svá zvířata starali a měli je pod dohledem. Majitelé jsou kromě jiného povinni zajistit také určitá bezpečnostní opatření, aby jejich mazlíčci neohrožovali lidi a cizí zvířata," upozornila zadarská policie.

Majitelé by konkrétně měli při venčení držet psy na vodítku. "Také, pokud se jedná o nebezpečného nebo případně nebezpečného psa, musí mít při venčení na veřejném prostranství  náhubek," dodali policisté.

Psa si s sebou můžete vzít i na dovolenou. Štáb TV Nova zjistil, kolik za něj zaplatíte v chorvatském kempu (7/24):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.