Pekelná jízda vlakem do Prahy: Obří zpoždění a pití až po 15 hodinách

Z Čopu vyjel vlak 17. června v 17:30, do Prahy dorazil o den později ve 13 hodin. Nabral tedy devítihodinové zpoždění. 

"Kompenzaci jsme neobdrželi, nikdo se ani neomluvil. Do vlaku je zakázáno brát jídlo, po celých 21 hodin strávených ve vlaku jsme nedostali nic k jídlu ani k pití a ani si to neměli kde koupit, výjimkou byl čaj a káva podávaná po cca 15 hodinách jízdy, kdy do vagonu z důvodu požárního poplachu přiběhla průvodčí z jiné části vlaku a já jsem tu kávu a čaj vymohla," popsala pro TN.cz jedna z cestujících.

Ve vozech podle ní nebyl žádný servis ani průvodčí. "Vozy byly viditelně zastaralé a zrezivělé, po celou cestu z Prahy do Čopu a zpět jsme se báli, zda jízdu vydrží," poznamenala.

[chooze:article;value:564669]

Podle mluvčí RegioJetu Alexandry Janouškové Kostřicové se společnost zabývá tím, co se stalo. "Kompetentní osoby již tento případ řeší," řekla TN.cz. Přislíbila také obsáhlejší vyjádření, které po zaslání doplníme do článku.

Problémy se na této lince nevyhnuly RegioJetu ani tento víkend. V noci na sobotu vlak mířící z Prahy nabral zpoždění 360 minut. Kvůli tomu měl několikahodinové zpoždění i vlak, který v sobotu mířil opačným směrem.

[chooze:article;value:560598]

Ani v tomto vlaku se nedalo zakoupit jídlo a pití. Až po požádání dostala cestující lahvičku s vodou. "Zpoždění bylo způsobeno předchozím spojem z Košic do Prahy, který se opozdil na svém příjezdu do Prahy a tím pádem došlo k prodlení i na obratu této soupravy. Následovala technická závada na lokomotivě, která si vyžádala důkladnou kontrolu a následnou výměnu za náhradní lokomotivu i soupravu," uvedla mluvčí společnosti.

Cestujícím se společnost omluvila a přislíbila kompenzace. Více o zpožděních z tohoto víkendu se dozvíte v tomto článku.

Zpoždění vlaku nebo autobusu: Kdy má cestující nárok na občerstvení (1/7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.