Karel III. s Williamem učinili zásadní rozhodnutí. Harrymu se nebude líbit

[chooze:gallery;value:34676]

Britský panovník Karel III. je znám svými progresivními názory. Snaží se o to, aby monarchie byla co nejefektivnější a zbytečně neplýtvala zdroji. V tuto chvíli však princezna Kate podstupuje léčbu rakoviny, Karel III. dělá totéž a princezna Anna se ocitla mimo službu kvůli ošklivému zranění. Zbylí členové královské rodiny jsou proto zahlceni povinnostmi a nemá jim kdo pomoci. 

Podle expertky na královskou rodinu Jennie Bondové však král od své snahy o efektivitu neupustí a místa pro pracující členy nerozšíří. "Myslím, že zeštíhlená královská rodina je tou správnou cestou pro budoucnost monarchie," podotkla. Podle ní se Karel bojí reakce daňových poplatníků. "Přírůstek placených členů v královské rodině by jejich kritiku jen umocnil," upozornila podle portálu Mirror Bondová.

[chooze:article;value:563347]

"Myslím si, že odpovědí je model, který zkusil Willam, když zapojil své sestřenice do programu některých akcí, aby vše trochu okořenil," upřesnila odbornice. Placené funkce jim princ ovšem nesvěřil. "Král a princ William mají pravdu v tom, že jsou odhodlaní jádro pracujících členů rodiny ponechat malé. Jde o pevnou jednotku, která zodpovídá za jejich veřejný rozpočet," popsala.

William chce podle jeho blízkých tento okruh lidí ještě zúžit. "Zdroj z princova okolí mi řekl, že až přestanou pracovat starší členové rodiny, jeho Výsost už nenabídne žádnému členovi rodiny, aby je nahradil," prozradil podle Daily Express odborník na monarchii Richard Eden.

[chooze:article;value:563282]

Takový krok ovšem pravděpodobně nepotěší prince Harryho. Ten se totiž v Británii soudil, aby mu monarchie z veřejných financí hradila ochranku, přestože už není pracujícím členem. To britský soud zamítl. Je zřejmé, že i v budoucnu Karel III. s Williamem plýtvat státními penězi nehodlají.

Pravda o rakovině Kate. Přátele řekli, co se děje za zdmi Paláce (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.