Zemřel milenec Hany Zagorové, se kterým měla byt. Dva roky po její smrti

Jeden z nejdůležitějších mužů v životě Hany Zagorové je po smrti. Hudební producent Josef Mára zemřel ve věku 94 let. Pro Zagorovou však nebyl pouze jejím manažerem, ale také milencem.

Mára tak zemřel jen dva roky po Zagorové, která odešla předloni v srpnu. "Pepík byl krásný chlap, který byl pro ženy nepřehlédnutelný," řekl pro portál Blesk hudební producent a skladatel Karel Vágner.

[chooze:article;value:540861]

​Zagorovou dostal Mára na vrchol její profese, pomohl jí ale i jinak. Byl to právě on, kdo zpěvačku přesvědčil, aby se na konci 60. let z Ostravy přestěhovala do Prahy. Tam společně sdíleli i byt, připomněl portál Aha. Jejich vztah ale nakonec nevydržel a Zagorová se provdala nejdříve v roce 1986 za Vlastimila Harapese a v roce 1992 za svého životního partnera Štefana Margitu.

Mára z Československa utekl kvůli konfliktům s komunistickou stranou do Kanady. "Když cítil, že mu hází klacky pod nohy a jeho rodina nemá bez paktu s ďáblem šanci, sebral svou ženu Růženku a malého syna Viktora a utekl s nimi za hranice s příslibem lepšího, ale hlavně svobodnějšího života," stojí ve smutečním oznámení.

Margita loni představil speciální bankovku jako poctu Haně Zagorové (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.