Princezna Kate se znovu ukáže na veřejnosti. Nenechá si ujít oblíbenou akci

Princezna Kate se zúčastní finále mužské dvouhry tenisového turnaje ve Wimbledonu. S odvoláním na Kensingtonský palác to uvedl deník Mirror.

Předsedkyně Wimbledonu Debbie Jevansová podle Daily Mail dříve sdělila, že klub princezně poskytuje co nejvíce flexibility. "Doufáme, že princezna z Walesu bude moci předávat trofeje jako patronka klubu, ale prioritou je její zdraví a zotavení," řekla.

Kate je vášnivou fanynkou tenisu a Wimbledon navštěvuje pravidelně. Od svatby s princem Williamem v roce 2011 ho podle portálu People vynechala pouze jednou. A to v roce 2013, kdy byla těhotná a do narození prince George zbývalo jen pár dní.

[chooze:article;value:564536]

​Princezna z Walesu je patronkou tenisového oddílu All England Clubu již osm let. V roce 2016 tuto funkci převzala od královny Alžběty II., která ji vykonávala od roku 1952. Kate tak i letos předá trofej vítězi turnaje, a to buď Novaku Djokovičovi, nebo Carlosi Alcarazovi.

Kate se na veřejnosti ukáže už podruhé od doby, kdy jí lékaři diagnostikovali rakovinu. Princezna se od té doby stáhla do ústraní, aby měla klid na náročnou léčbu. Po dlouhých měsících se ukázala na veřejnosti v červnu, u příležitosti oslavy narozenin krále Karla III.

Britové se dočkali. Usměvavá princezna Kate jim mávala z balkonu při přehlídce Trooping the Colour. Podívejte se na červnovou reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.