Obavy o princeznu Kate rostou. Williama nepodpořila na důležité akci

[chooze:gallery;value:36606]

Jednou z akcí, na kterých princ William nikdy nechybí, je charitativní zápas póla Royal Charity Polo Cup ve Windsdoru. Z publika mu v předchozích letech vždy fandila i jeho manželka princezna Kate. Jak už ale dříve avizoval Kensingtonský palác, Kate letošní ročník ze zdravotních důvodů vynechala, píše britský web Mirror.

Jak připomíná web Hello!, princezně lékaři na začátku roku diagnostikovali rakovinu. Momentálně podstupuje preventivní chemoterapii a z veřejného života se stáhla. Výjimku udělala pouze minulý měsíc, kdy se objevila na oficiální oslavě králových narozenin Trooping the Colour. Jednalo se ale o její první veřejné vystoupení po půl roce.

Spekulace se tak vedou i ohledně princezniny účasti na finálových zápasech tenisového Wimbledonu. Ty se budou hrát tento víkend a Kate by na nich měla předávat trofeje vítězům. Zda se ale bude cítit dostatečně dobře na to, aby se turnaje účastnila, zůstává otázkou, píše portál Daily Express.

[chooze:article;value:563663]

Pokud se princezna z akce omluví, ve funkci by ji měla nahradit 78letá Birgitte, vévodkyně z Gloucesteru. "Konečné rozhodnutí o tom, kdo bude nakonec ceny předávat, učiníme až v sobotu ráno před ženským finále," řekla předsedkyně All-England Clubu Debbie Jevansová.

Princezna tak znovu vyděsila své příznivce, kteří jí v boji se zákeřnou nemocí fandí. Ti už se nemůžou dočkat toho, až se princezna začne na veřejnosti znovu pravidelně objevovat.   

Britové se dočkali. Princezna Kate se poprvé od oznámení rakoviny objevila na veřejnosti (06/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.