Když se řekne Kréta, mnohým se vybaví obrazy prosluněných pláží, modravého moře a bohaté historie.

Chania se pyšní nejkrásnějšími plážemi v Evropě. Naším favoritem je pláž Elafonisi se svými pastelově růžovými písky a tyrkysovou vodou. Nechcete se přesvědčit na vlastní oči?

Další skvostnou pláží je Falasarna, kde můžete zažít kouzelné západy slunce. Tato pláž byla před lety vyhlášena jako nejkrásnější na Krétě a patří mezi deset největších v Evropě. Rozhodně stojí za návštěvu. „Ve skutečnosti se skládá z několika pláží různých velikostí, i jejich povrch tvoří jemný narůžovělý písek. Musím říct, že ani v nejrušnějších dnech nebývá Falasarna přelidněná,“ říká expertka na cestování Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

​Nesmíme opomenout známou pláž Balos, unikátní a neskutečně fotogenické místo. Voda v laguně je mělká, což je ideální pro děti a neplavce. Na pláž se dostanete nejlépe lodí, zejména pokud cestujete s dětmi. Doporučujeme vzít si také slunečník a občerstvení pro malý piknik.

Chania je město s bohatou historií. Nevynechte návštěvu starého města s jeho benátským přístavem, kde můžete obdivovat majestátní maják. Starobylá část je částečně obehnána benátským opevněním z 16. století. Na náměstí Eleftherios Venizelos si můžete vychutnat typickou řeckou kuchyni v jedné z mnoha taveren nebo posedět u kávy v malebných kavárnách. Milovníkům historie doporučujeme návštěvu archeologického muzea v gotickém chrámu sv. Františka. Nezapomeňte ani na námořní muzeum v bývalé pevnosti Firkas.

Pro gurmány má Chania nespočet možností, kde si vychutnat místní speciality. Restaurace Tamam ve starém městě nabízí tradiční krétská jídla v historické atmosféře. Ochutnejte sýr Mizithra, vyrobený z ovčího a kozího mléka, a nezapomeňte na skleničku slavného krétského vína.

​Vydejte se na trek do nejdelší soutěsky v Evropě! Samaria nabízí dechberoucí treky končící u krystalově čistého moře. Nachází se v národním parku a jde o náročnější výlet, ideální na začátek nebo konec sezóny. Pro rodiny s dětmi je skvělou volbou botanická zahrada.

Vyzkoušejte rovněž vodní atrakce v aquaparku Limnoupolis! Je to parádní místo pro děti, nabízející bezpečné vodní atrakce pro všechny věkové kategorie, jako stvořené pro aktivní odpočinek po dnech strávených na pláži.

​Nezapomeňte si z místních trhů odvézt olivový olej, směsi koření nebo tradiční keramiku. Tyto suvenýry vám budou připomínat úžasnou dovolenou, ale také potěší vaše blízké.

Kréta nabízí nekonečné možnosti, jak strávit vysněnou dovolenou. Doporučujeme zejména tři skvělé hotely, které splní všechna vaše očekávání. Hotel Atlantica Ocean Beach nabízí úžasný výhled na moře a vynikající služby. Pokud cestujete s rodinou, Hotel Caldera Beach je perfektní místo, které nabízí širokou škálu aktivit a zábavu pro děti i dospělé. V Hotelu Galini Sea View & Beach si můžete dopřát prvotřídní komfort a krásné prostředí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.