Další oběti ruských raket: Zemřela i záchranářka, která pomáhala zraněným

Podle deníku Kyiv Independent ruské útoky na vesnici Budy, která leží 15 kilometrů od Charkova, zabily dva lidi a zranily dalších 24, a to včetně dětí a záchranářů. Mezi oběťmi náletu je podle webu Ukrajinska pravda i policista a záchranářka, kteří na místě pomáhali po předchozím útoku. 

"Teroristé cynicky a záměrně udeřili, když na místo dorazily všechny složky," řekl starosta Charkova Ihor Terekhov. Ruské jednotky zahájily druhý útok na stejné místo půl hodiny poté, co na místo dorazili záchranáři. Jedná se o poměrně běžnou praxi ruských jednotek. Druhý útok cílí právě na záchranáře.

[chooze:article;value:563770]

​Rusové také ostřelovali Chersonskou oblast, kde zavraždili tři lidi a zranili dalších pět. S odkazem na tamního gubernátora Oleksandra Prokudina to uvedl Kyiv Independent. Mezi obětmi je i 72letá žena. 

V Charkovské oblasti zesílila nová ruská ofenziva, která začala 10. května. Ukrajinským vojákům se daří zadržovat postup ruských jednotek. Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov ale 13. července varoval, že Rusko plánuje v blízké budoucnosti další útok ze severu.

Rusko chce svými útoky zlomit morálku Ukrajinců. Efekt je spíše opačný, řekl bezpečnostní analytik Milan Mikulecký v úterý ve vysílání TN Live:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.