Takovou svatbu svět neviděl. Do Indie přiletěli Boris Johnson i Lana Del Rey

Svatba, jakou svět neviděl. Žení se 29letý Anant Ambani, potomek jednoho z nejbohatších lidí planety. Pochopitelně si vybral také bohatou nevěstu. Syn ropného magnáta Mukeše Ambaniho si bere dceru majitele farmaceutického gigantu Virena Merchanta. Ceremonie začala v pátek půl páté odpoledne středoevropského času. 

Pozvánku dostala smetánka světového showbyznysu i politiky. Na západní pobřeží Indie vyrazili bývalí britští premiéři Tony Blair a Boris Johnson nebo zpěvačky Lana Del Rey a Adele.

Rodiny novomanželů si dokonce pronajaly tři letouny, které celebrity na svatbu dopravily. "Hosté se sjíždějí ze všech koutů světa a každé letadlo absolvuje několik cest napříč zemí," popsal šéf letecké společnosti Club Air One Rajan Mehra.

[chooze:article;value:559107]

Opulentní večírky, které předcházely samotné svatbě, odstartovaly už v březnu. Třídenní předsvatební party se zúčastnilo hned 1 200 světových ikon mezi nimi Mark Zuckerberg nebo Kim Kardashian.

Minulý týden manželské dvojici zazpíval kanadský zpěvák Justin Bieber a za soukromý koncert si řekl o víc než 200 milionů korun. Nebyl první, před ním to byla Rihanna nebo italský tenorista Andrea Bocelli.

Mukeš Ambani je podle magazínu Forbes devátý nejbohatší člověk na světě. Hodnota jeho jmění dosahuje v přepočtu 2,7 bilionu korun. To je o něco víc než je rozpočet České republiky pro letošní rok.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.