Děsivá letecká tragédie Polsku: Pilot se chystal na oslavy, zemřel v plamenech

"Na letišti v Gdyni při cvičném letu narazil letoun M-346 Bielik do letištní plochy. Probíhá záchranná operace," informoval v pátek na facebooku generální štáb polské armády. K nehodě cvičného letounu došlo při přípravě na oslavy 30. výročí polské letecké brigády námořnictva, píše web Wiadomosci.

Na záběrech z místa je vidět průběh nehody. Letadlo narazilo do země a okamžitě ho mohutně zachvátily plameny. "K letadlu hasiči, na vrak letadla byly použity proudy hasicí pěny," informoval tiskový mluvčí hasičů Maciej Humanowski.

[chooze:article;value:560010]

"S hlubokou lítostí vám oznamujeme, že dnes při cvičném letu M-346 Bielik na letišti 43. základny námořního letectva v Gdyni Babich-Dołach tragicky zahynul major pilot Robert "Killer" Jele. Připojujeme se k našemu zármutku a smutku a vyjadřujeme soustrast rodině a přátelům," dodal generální štáb později.

Další tragická nehoda letadla se pak měla v pátek odehrát v Rusku. Prázdné osobní letadlo Suchoj Superjet 100 mělo poblíž Moskvy havarovat se třemi členy posádky na palubě. Všichni z nich podle agentury AP zemřeli.

"Letadlo patří společnosti Gazprom. Prošlo plánovanou opravou. Dnes byl proveden zkušební let," informovala agentura TASS.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.