Začal soud s Alecem Baldwinem. Zabijáka jen hrál, tvrdí jeho obhájce

Záběry z policejní kamery na místě natáčení amerického westernového filmu Rust krátce po tragédii zachytily herce Aleca Baldwina po příjezdu vyšetřovatelů i chaos ve filmovém štábu. Ve středu si je u soudu v Santa Fe mohl slavný hollywoodský herec znovu prohlédnout. Právě on při natáčení držel zbraň, která připravila o život kameramanku a zranila režiséra filmu.

"Důkazy ukážou, že tím, kdo lehkomyslně nakládal se skutečnou zbraní a porušil základní pravidla bezpečnosti střelných zbraní, je obžalovaný Alexander Baldwin," řekla prokurátorka Erlinda Ocampo Johnsonová.

[chooze:article;value:551209]

​Baldwinovi právníci obvinění odmítají. "Je to nevýslovná tragédie, ale Alec Baldwin zločin nespáchal. Je to herec, hrál roli Harlana Rusta. Herci si při ztvárňování postav mohou počínat jako zabijáci. Všichni jste přece viděli filmové přestřelky," argumentoval obhájce Alex Spiro.

Baldwinův advokát před soudem argumentoval tím, že jeho klient nemohl předvídat, že se v pistoli nachází ostrý náboj. Podle něj je povinností filmového štábu zajistit, aby byla zbraň bezpečná. "Na place byli lidé zodpovědní za zajištění bezpečnosti na místě a také za střelné zbraně. Tito lidé ve svých povinnostech selhali," dodal Spiro.

V dubnu už soud potrestal zbrojířku Hannah Gutierrezovou-Reedovou trestem ve výši 18 měsíců vězení. Právě ona dala herci zbraň s ostrým nábojem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.