Pokud jedete autem na dovolenou, tohle připojištění musíte mít. Jinak riskujete průšvih

Zavařit vám může i zdánlivá maličkost, jako je třeba píchnutá pneumatika. Právě defekt kola totiž patří k častým závadám vozu. Ne každý si ale troufne na výměnu a raději tuto práci přenechá odborníkům. Co když se vám ale tato nepříjemnost stane v cizí zemi, v místech, kde to neznáte a kde navíc široko daleko není žádné větší město s autoservisem?Dovolenková patálie je pak na světě a místo toho, abyste si užívali koupání v moři, budete řešit nejen odtah a opravu, ale i náhradní ubytování v místě servisu, pokud se vám nehoda stane třeba v pozdních večerních hodinách. A kromě starostí vám přibydou i další výdaje. 

Podobných situací se přitom na dlouhých cestách autem může přihodit celá řada. A jen těžko je můžete dopředu předvídat. Co ale naopak můžete, je řádně se na ně připravit. A nejde jen o náhradní kolo, které před cestou zkontrolujete, ale také o kvalitní pojištění, které vám pomůže vyřešit nastalé problémy a uhradí za vás vzniklé škody.    

Pojištění proti stresu i prázdnému účtu 

Řešení, které vám může ušetřit starosti i nemalé částky peněz, je přitom snadné, bude vás stát jen několik minut času a pár stovek za dovolenou navíc. Ať už se na prázdniny vydáváte kamkoliv za hranice ČR, měli byste si na cesty vždy přibalit kvalitní cestovní pojištění. Pokud navíc vyrážíte do hor či za mořem autem, nemělo by ve vašem pojištění chybět ani připojištění technické asistence. Ta vám zajistí rychlou pomoc na místě, odtah do nejbližšího servisu a náhradní dopravu do cíle.  

Pro představu nabízíme ilustrativní příklad, na kolik vás takové pojištění může vyjít: 4členná rodina (2 dospělí, 2 děti do 10 let) zaplatí za cestovní pojištění včetně technické asistence na 14 denní dovolenou do Albánie už od 1 172 Kč.   

S čím dalším vám autoasistence pomůže? 

Sjednání cestovního pojištění s technickou asistencí navíc není nic těžkého, stejně jako jeho uplatnění – pokud vás potkají trable, zavoláte na asistenční linku, která tu je pro vás v českém jazyce 24 hodin 7 dní v týdnu. Operátorovi prostě řekněte, co se přihodilo a… to je všechno. Řešení už necháte na pojišťovně, včetně uhrazení nákladů, které bude celá situace vyžadovat.  

Ať už se budete potýkat s defektem kola, poruchou auta, nehodou, krádeží vozidla nebo jeho poškozením vandalem. Autoasistence vám samozřejmě vytrhne trn z paty, i když si zabouchnete v autě klíčky nebo vám nečekaně dojde benzín.  

V dobré pojistce byste pak měli najít tahle krytí: 

  • Oprava auta na místě, nebo jeho odtah do nejbližšího servisu.  
  • Zajištění náhradního ubytování. 
  • Zajištění náhradního vozu. 
  • Zajištění náhradní dopravy do cíle nebo domů (pokud se vám nehoda stane na cestě z dovolené).  
  • Převoz neopraveného auta zpátky do Česka. 
  • Telefonické tlumočení s úřady v zahraničí, abyste se nemuseli složitě domlouvat rukama nohama. 

Než si tedy autoasistenci k cestovnímu pojištění sjednáte, mrkněte v pojistných podmínkách na její rozsah, abyste měli jistotu, že máte prostě to nejlepší cestovko, které se o vás postará za všech okolností. Když třeba zvolíte slabší, levnější produkt, sice v něm můžete mít odtah do servisu, ale pak zjistíte, že vám pojistka kryje odtah jen do určité vzdálenosti.  

Sjednání kvalitního cestovního pojištění navíc zvládnete rychle a z pohodlí domova. Do online srovnávače, jako je například ten na Ušetřeno.cz, zadáte parametry vaší dovolené (destinace, počet osob, od kdy do kdy apod.) i připojištění, která by vaše pojistka na cesty měla obsahovat. A následně už uvidíte přehledné srovnání nabídek od jednotlivých pojišťoven.  

Navíc si tyhle pojistky online cestou za chvíli i sjednáte. Takže všechno za pár minut naklikáte, online zaplatíte a můžete vyrazit. Jednoduché, co?

Autor: Nikola  Engelmann 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.