Astronomické pokuty za močení do moře. Oblíbené destinaci došla trpělivost

Městská rada ve španělské Marbelle na konci května schválila řadu nových nařízení, která měla za cíl zlepšit kvalitu slavných městských pláží. Jedním z nich bylo řešení problému s močením do vody, píše web Guardian. Za to měla hrozit pokuta ve výši 750 euro, tedy přibližně 19 tisíc korun.

Právě toto opatření ale vzbudilo posměch nejen od turistů a obyvatel, ale také od médií. "Kdo to zjistí? Medúza?" smál se je jeden z návštěvníků pláže, který se přiznal, že nejednou do moře čůral. "Budou to hlídat policisté? Tohle nepochopím," podivoval se další.

Mluvčí městské rady později upřesnil, že se návrh netýká volné vody. "Předpis neukládá sankci za čůrání do moře," řekl. "Vyhláška upravuje případné protispolečenské přestupky na pláži, stejně jako jsou regulovány všechny podobné činy na jakémkoli veřejném prostranství, například na ulicích města," dodal.

[chooze:article;value:563846]

Pokud by ale lidé močili do moře z pláže, mol nebo z vlnolamů, astronomická pokuta už by je neminula. V případě, že by úřady někoho přistihly opakovaně, musel by zaplatit pokutu ve výši 1 500 euro, tedy téměř 38 tisíc korun, píše portál New York Post.

Marbella ale není prvním španělskou destinací, která se k těmto opatřením uchýlila. Například Málaga zavedla za vyprazdňování na pláži pokutu 300 euro, tedy 7,5 tisíce korun, už před 20 lety.

Hrůzná dovolená u moře: Češce hurikán usekl tři prsty. Nikdo mi nepomohl, pláče:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.