Z bytu šlehaly plameny a valil se dým. Policisté popsali dramatickou evakuaci

Na oznámení o požáru bytovky, kde začalo hořet 9. června o půl desáté v noci, v Novodvorské ulici v Třebíči zareagovala policejní hlídka. Na místě byla do čtyř minut. "Po příjezdu na místo si policisté všimli černého dýmu, který se valil z okna bytu na této ulici. Venku u domu se nacházel muž bez trička, který policistům sdělil, že bydlí v domě, kde hoří, a že se jedná o byt ve čtvrtém patře," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté okamžitě vběhli do budovy a začali bouchat na všechny dveře bytů, aby jejich obyvatele co nejrychleji dostali ven. Postupovali odspodu podlaží po podlaží.

Ve čtvrtém patře už na ně čekalo ohnivé peklo. "Vlevo vedle schodiště se nacházel byt se zavřenými dveřmi a protější byt měl dveře otevřené a z bytu šlehaly plameny a valil se silný dým," přiblížila Čírtková.

[chooze:article;value:563723]

​V bytě se zavřenými dveřmi se stále nacházeli jeho obyvatelé. Policisté je okamžitě dostali ven a vyvedli je na ulici. Kvůli silnému dýmu a ohni už nemohli pokračovat do pátého a šestého patra.

Druhá hlídka na místo dorazila dvě minuty po té první a začala s evakuací druhého vchodu. Když na místo přijeli hasiči, tak mohli díky speciálnímu vybavení a dýchacím přístrojům evakuovat i šest lidí z vyšších pater hořícího domu. Celkem bylo evakuováno 21 lidí. Nikdo nebyl vážně zraněný, ale tři obyvatele domu ošetřili záchranáři. Škoda na domě je asi osm milionů korun.

Novodvorská ulice v Třebíči:

​Dům v Pardubicích zachvátil požár, majitel skladoval molitan. Podívejte se na reportáž TV Nova z konce června:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.