Nová předpověď znepokojila meteorology. Česko sevře extrémní počasí

Trend rekordně teplých měsíců pokračuje. Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ) upozornil, že ve středu mohou tuzemské teploty překročit až 34 stupňů. "Ve středu bude vedro, čekáme až velmi vysoké teploty. V Polabí, na jižní, střední Moravě, ale i na Ostravsku teploty překročí 34 °C," upřesnili meteorologové na sociální síti X.

Podle nejnovějších předpovědí se mají teploty na jihozápadě držet níže. "V jihozápadní polovině Čech bude chladněji, kolem 28 °C," doplnili. Slunečné počasí ovšem rázem vystřídají bouřky.

[chooze:article;value:563887]

"Od západu bude přibývat oblačnost a postupně se na většině území přidají přeháňky nebo bouřky, i velmi silné. Na východ republiky doputují srážky až večer," upozornil ČHMÚ.

Meteorologové před úmornými vedry dokonce vydali výstrahu, ta ve středu platí převážně pro střední Čechy, část Moravy a Ostravsko. "Nově se přidává výstraha na silné a velmi silné bouřky na středu pro celé území ČR," varoval ČHMÚ.

[chooze:article;value:563624]

​Ojediněle se mohou objevit i kroupy. "Bouřky budou doprovázené přívalovými srážkami, ojediněle s úhrny kolem 50 mm, v opakovaných bouřkách i přes 70 mm, nárazy větru lokálně i kolem 25 m/s (90 km/h) a kroupami kolem 3 cm," dodali meteorologové.

Na Česko udeří vedra. Meteorologové vydali výstrahu (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.