Vlaky za 24 hodin srazily v Česku šest lidí. Pět jich zemřelo, přežil jen jeden

Neobvykle dramatickou noc a ráno zažily české železnice. V noci na úterý srazily vlaky na tratích hned pět lidí, dopoledne šestého. Nehody, které v pěti případech skončily tragicky, se staly hlavně ve středních Čechách.

První se odehrála krátce před osmou hodinou večer. Na nádraží ve Vlašimi přejel vlak člověka. Ten měl však ještě štěstí, když nehodu přežil jen se zraněním. Další už takové štěstí neměli.

[chooze:article;value:563040]

​Druhá noční nehoda se stala jen pár minut po první. Podle informací Správy železnic srazil vlak člověka na trati mezi hlavním nádražím v Kutné Hoře a Čáslaví. Tuto nehodu však už sražený člověk nepřežil.

Tragický konec měla i nehoda, která se stala krátce před půl desátou večer. Oběť nehody vlak přejel na trati mezi Chropyní a Kojetínem na pomezí Zlínského a Olomouckého kraje. Podobně to vypadalo také na trati mezi Ostravou-Třebovicemi a Děhylovem krátce po půlnoci a mezi Kostomlaty nad Labem a Lysou nad Labem v půl jedné ráno.

Poslední nehoda se stala ještě v úterý dopoledne. V jedenáct hodin se zastavil provoz na nádraží Ostrava-Svinov kvůli srážce člověka s vlakem. "Vyslali jsme na místo posádku, ale mohli jsme pouze konstatovat smrt," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Vlaky se tam mají opět rozjet okolo jedné hodiny odpoledne.

České dráhy ještě večer na vysoký počet smrtelných nehod upozornily. "Prosíme všechny, aby byli velmi opatrní, zejména během prázdnin, kdy je více lidí na cestách. Neriskujte. Nic nestojí za to, aby váš život byl ohrožen," napsaly České dráhy na sociální síti X.

Na vlak v Mostě někdo zaútočil. Poškodil elektrické kabely:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.