V letních kempech se množí krádeže. Pár u Máchova jezera měl nakrást 60 tisíc

24letá žena a její 42letý přítel přijeli do autokempu Klůček u Máchova jezera. Během týdenního pobytu ve stanu si podle policie krátili čas okrádáním nepozorných rekreantů. Nejprve je zaujal batoh na pláži, který nechal jeho majitel asi hodinu bez dozoru. Mladý muž v něm měl značková trička, pantofle, sluchátka, powerbanku a také kamarádův telefon, celkem přišel o věci za devět tisíc korun.

Dvojice údajně kradla i v okolí Máchova jezera. Třeba z jedné zahrady měli sebrat horské kolo za 40 000 korun. A v jednom případě měli vlézt i do stanu, odkud si podle policie odnesli téměř vše od karimatky, přes bižuterii až po oblečení.

[chooze:article;value:557447]

​Policisté podezřelé zadrželi ještě v kempu a v jejich stanu objevili velkou část toho, co údajně nakradli. Dvojici nyní hrozí až tříleté vězení. U soudů jsou přitom oba jako doma. "24letou ženu odsoudil za opakované krádeže v Sasku soud v Chemnitzu a jejího 42letého přítele potrestaly české soudy už 15krát," prozradila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Policie zahájila každoroční sérii preventivních akcí v kempech, kde rozdává lidem varovné letáky s radami, jak zlodějům zbytečně nenahrávat. "Lidem doporučujeme, aby si cennosti, které u vody nutně nepotřebují, nechávali doma nebo si je uložili do bezpečnostních schránek," dodala Baláková.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.