Tragédie na Slovensku. Otec si šel se synem zaplavat, z vody už se nevynořil

K řece Hornádě ve východním Slovensku vyrazil 67letý Jozef z Košic se svým synem v pátek. Blízko řeky mají totiž chatu, kde popili alkohol a následně skočili do rozbouřené vody, píše web noviny.sk.

Zhruba 200 metrů od břehu se starší z mužů začal topit a zmizel pod vodní hladinou, informuje portál topky.sk. "Ihned po přijetí oznámení byli na místo vysláni policisté spolu s psovodem a služebním psem, kteří ve spolupráci s hasiči prohledávali nejen blízké okolí, ale i břeh řeky," uvedla policejní mluvčí Lenka Ivanová.

Po nezvěstném muži pátrají také desítky dobrovolníků. "Jak jsem slyšel, že se ztratil otec známých, neváhali jsme a dali jsme dohromady pátrací tým. Účast byla nad moje očekávání," řekl jeden z nich.

[chooze:article;value:563953]

Více než 20 dobrovolníků vyrazilo na člunech přímo na řeku. "Prohledávali jsme vodu až na maďarsko-slovenskou hranici," svěřil se další.

Do pátrání se zapojila také maďarská policie. "Protože se incident stal poblíž hranic s Maďarskem, požádali jsme o pomoc i maďarské kolegy," dodala Ivanová. Velká pátrací akce ale zatím žádné výsledky nepřinesla.

V Česku se každý rok utopí přes 200 lidí. Záchrany komplikují pomalé reakce lidí (07/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.