Pozor! Oblíbené kapsičky pro miminka jsou nebezpečné, zjistila kontrola

Na český a slovenský trh se dostala nebezpečná kojenecká výživa. Ovocné kapsičky značky HELLO obsahují nepovolené množství pesticidů, jak zjistil slovenský Úřad veřejného zdravotnictví. Ty představují riziko zejména pro nejmladší konzumenty.

Jednat se má konkrétně o ovocnou přesnídávku HELLO jablko-jahoda 200 gramů a ovocnou přesnídávku HELLO jablko 100 gramů. Obě jsou určeny i pro děti ve věku jen několika měsíců.

​​Výrobcem obou produktů je česká společnost LINEA NIVNICE. "V rámci systému dosledovatelnosti jsme zjistili, kam byly předmětné šarže distribuovány, a to jak na slovenský, tak i na český trh a ve spolupráci s odběrateli zahájíme v nejbližších dnech stahování těchto výrobků z obou trhů," uvedl její generální ředitel Gabriel Slanicay.

"Současně zjišťujeme příčiny vzniku této závady a prověřujeme účinnost našich interních procesů. Naše firma věnuje kvalitě a nezávadnosti výrobků maximum úsilí a finančních prostředků. Proto nás tato situace velmi mrzí a všem dotčeným odběratelům a zákazníkům se omlouváme," dodal.

Květnová kontrola prodejen potravin v Nymburce: Plíseň, zelená játra i rozbitá vajíčka (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.