Obavy o princeznu Kate. Zákeřná rakovina ji připravila o další radost

[chooze:gallery;value:15524]

Princezna Kate jakožto patronka tenisového oddílu All-England Club předává trofeje vítězům Wimbledonu od roku 2016, kdy ve funkci vystřídala královnu Alžbětu II. Letošní ročník se ale bude možná muset obejít bez její přítomnosti, píše web Daily Express.

Kate se totiž už několik měsíců léčí s rakovinou a na veřejnosti se letos objevila zatím jen jednou. Zda se bude tento víkend cítit dostatečně dobře na to, aby se Wimbledonu účastnila, zůstává otázkou. Pokud by ale Kate svou neúčast potvrdila, má ji podle webu Telegraph na turnaji nahradit 78letá Birgitte, vévodkyně z Gloucesteru.

Rozhodnutí bude známo až na poslední chvíli. "Konečné rozhodnutí o tom, kdo bude nakonec ceny předávat, učiníme až v sobotu ráno před ženským finále," řekla předsedkyně All-England Clubu Debbie Jevansová. Dodala ale, že doufá, že se princezna Wimbledonu zúčastní. 

[chooze:article;value:563663]

Princezna z Walesu je čestným hostem nejstaršího tenisového turnaje na světě od roku 2011, kdy se provdala za prince Williama. Jak připomíná portál People, nezúčastnila se ho pouze v roce 2013. Tehdy byla těhotná s princem Georgem a do porodu jí zbývalo jen pár dní.  

Předání wimbledonských trofejí se navíc letos pravděpodobně neúčastní ani princ William. Očekává se totiž, že tou dobou bude v Německu na finále fotbalového Eura.

Britové se dočkali. Nemocná princezna Kate se letos poprvé objevila na veřejnosti (06/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.