Marketér: Babiš se spojil s ruskou pátou kolonou. Doplatí na to Okamura

Do nově vznikající frakce Patrioti pro Evropu se nově přidá i hnutí Národní sdružení Marine Le Penové a Liga Mattea Salviniho. "Je to přeformátování národně konzervativního křídla v Evropském parlamentu. Po aférách, které se táhly s německou AfD, spousta stran s ní spousta stran nechtěla být spojována. Zatím se v té nové frakci sdružují proruské strany z národně-konzervativního křídla," hodnotil spojení Michopulos.

Politický marketér se následně vyjádřil k samotnému vzniku nové frakce. Hnutí ANO totiž do poslední chvíle avizovalo, že zůstane ve frakci Renew Europe. "To si myslím, že je jeden z Babišových největších majstrštyků v poslední době. Celé hnutí udržoval v domnění, že budou liberální strana a donutil je, aby to obhajovali, aby je po návratu z dovolené překvapil tím, že vystoupí, a ještě více tím, že podepsal ve Vídni prohlášení s Orbánem a Kicklem," řekl.​

[chooze:article;value:563178]

Motivací pro Babiše byla dle marketéra schopnost prezentovat se "prvoligovými politiky". "Poté, co si ho dal na blacklist Macron, se neměl kým chlubit z těch prvoligových politiků na evropské úrovni. Potřebuje být u nás vnímán tak, že je s nimi spojován," vysvětlil.

Podle Michopulose bude tento krok klíčový zejména pro reputaci SPD. "Babišovi se podaří fatálně shodit Tomia Okamuru, který budoval image na tom, že je kamarádem Wilderse, Salviniho nebo Le Penové," uvedl. "Nikdy neprovozoval tzv. catch-all party, naopak si chce prosadit národně-konzervativní politiku a jde po voličích SPD, KSČM a dalších voličích okrajového spektra," dodal.

Zároveň se ale Babiš bude muset nejspíše směrem ke sněmovním volbám, které se uskuteční příští rok, zpovídat svým středově laděným voličům. "To, s kým se teď spojuje, je pátá kolona kremelského režimu. Marine Le Penová byla financována z Moskvy, rakouští Svobodní jsou snad nejvíce proruští kromě AfD, Viktor Orbán je největší obhájce Putina na evropské půdě. Těžko říci, jak to bude svým středovým voličům vysvětlovat," upřesnil Michopulos.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.