Babišova frakce bude silnější, než se čekalo. Přidá se k ní i Le Penová

Už nyní je jasné, že Patrioti pro Evropu splnili podmínky pro to, aby jejich frakce mohla vzniknout. Povedlo se jim totiž získat více než 23 europoslanců z minimálně sedmi členských států.

Frakci tak kromě zakládajícího hnutí ANO, maďarské strany Fidész a rakouských Svobodných utvoří také Nizozemská vládní Strana pro svobodu, belgický krajně pravicový Vlámský zájem nebo Španělská strana VOX.

[chooze:article;value:562662]

​Podle posledních informací se k frakci přidá francouzské Národní sdružení Marine Le Penové, o kterém se také spekulovalo. Pokud by k tomu došlo, je pravděpodobné, že Patrioti pro Evropu by se v Evropském parlamentu stali třetí nejsilnější frakcí. V pondělí navíc předseda italské Ligy Matteo Salvini oznámil, že se připojí i jeho strana.

Vrásky na čele způsobuje nový projekt hlavně současné krajně pravicové frakci Identita a demokracie. Belgická média spekulují o tom, že by nakonec mohlo dojít k jejímu úplnému zániku. Patrioti pro Evropu jí totiž přetáhly většinu členů. Další dohady mluví o tom, že by se obě frakce mohly nakonec spojit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.