V loterii padl skoro miliardový jackpot. Po výherci se pátrá

Jackpot přesahující 33 milionů liber, tedy v přepočtu asi 980 milionů korun, padl v pátek ve Velké Británii. V sobotu nad ránem o tom informovala televize Sky News. Stalo se tak v mezinárodní loterii EuroMillions, která se kromě Spojeného království koná také v Belgii, Francii, Irsku, Lucembursku, Portugalsku, Rakousku, Španělsku a Švýcarsku.

Všech sedm čísel – tedy 11, 13, 29, 31, 47, 1 a 11 – uhodl z těchto zemí pouze jediný člověk. Ten se ale o výhru zatím nepřihlásil, a loterijní společnost National Lottery jej proto vyzvala, aby tak učinil. "Tohle je skvělý způsob, jak vykročit do nového měsíce," dodal k výhře poradce pro vítěze Andy Carter.

[chooze:article;value:552425]

Společnost National Lottery využívá výtěžky z her na dobročinné účely. "Hráním jakékoli hry National Lottery vydělají hráči každý týden 30 milionů liber na projekty financované National Lottery," uvádí společnost s tím, že dosud z těchto peněz poskytla 690 000 grantů.

Hazardu holdují také Češi. Podle webu Měšec.cz jen loni při hazardních hrách utratili více než 873 miliard korun, z čehož se k výhercům dostalo asi 814 miliard, 18,6 miliardy pak díky tomu na daních vydělal stát. Nejvíce Češi prosázeli v takzvaných technických hrách, tedy "automatech", a to ať už skutečných, či virtuálních. Celkem to bylo přes 684 miliard. Za loterie utratili Češi asi 23 miliard.

Volby v Británii vyhrála levice. Král jmenoval premiéra Starmera: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.