Nový trend letních dovolených: Prarodiče jako společníci na cestách s dětmi

Tento trend zahrnuje jak dovolené pouze s prarodiči, tak multigenerační dovolenou, kdy letí k moři prarodiče spolu s rodiči dětí. Nejčastěji si samozřejmě vybírají rodinnou dovolenou během letních prázdnin.

Počet dětí mezi cestujícími začíná stoupat v červnu a vrcholí v červenci a srpnu, v září už množství dětí v cestách na dovolené výrazně klesá.

„Prázdninovou dovolenou lidé nejčastěji pořizují v lednu a únoru, jsou ale i tací, co ji koupí hned po představení letního katalogu, což v případě CK Blue Style bylo vloni v říjnu. Někteří zákazníci možná čekají na Last Minute nabídku, nicméně lze jen doporučit neváhat s výběrem, protože s krátící se dobou odletu se nabídka termínů a hotelů zužuje,“ říká expertka na cestování Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Největší zájem je o pěti a čtyřhvězdičkové hotely – dohromady je volí více než 90 procent zákazníků CK Blue Style. „Lidé prostě chtějí letní dovolenou bez kompromisů, all inclusive, případně ultra all inclusive, takže si na dovolené mohou opravdu odpočinout a užívat si,“ vysvětluje Lenka Pátek.

​Last Minute zájezdy se od klasických dovolených nijak neliší, kromě kratší doby mezi koupí a odletem. Tyto zájezdy poskytují stejnou úroveň služeb jako standardní dovolené.

Rodiny s dětmi v létě nejčastěji míří do tradičních destinací, jako je Egypt, Řecko a Tunisko, které nabízejí skvělý poměr ceny a kvality. V posledních letech roste zájem i o Bulharsko a Turecko, kde jsou také naše hotely ideální pro děti.

​Oblíbený turecký hotel Turquoise nabízí animační programy a dětské bazény. Magic Life Belek má širokou škálu sportovních a zábavných aktivit. Do Bulharka klienti míří například do hotelu Aqua Paradise Resort s obrovským aquaparkem, který je rájem pro děti. Grifid Hotel Bolero poskytuje dětský klub a zábavní park. Tiara Beach je skvělý pro rodiny s malými dětmi, nabízí krásné pláže a dětské bazény.

​Většina těchto destinací je dosažitelná letem trvajícím dvě až tři hodiny, do Egypta to pak trvá přes čtyři hodiny.

CK Blue Style nabízí ve vybraných destinacích speciální animační programy pro děti od 4 do 12 let v Croco Clubu s českými animátory. Při pořízení zájezdu v rámci First Minute mají zájemci výhodu širokého výběru hotelů a termínů, možnost čerpat výhody jako například až dvě děti zdarma a slevy pro stálé zákazníky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.