Policisté kontrolují České Švýcarsko. Lidé tam stále častěji rozdělávají oheň

Policisté do parku vyrazili na koních, čtyřkolkách a v terénních autech. S kontrolami začali odpoledne a skončí s nimi až v neděli. Hledají především otevřená ohniště.

"Policisté na čtyřkolkách se budou soustředit na přístupové cesty, kde je zákaz vjezdu vozidel nebo je tam zákaz táboření a rozdělávání ohně," řekla mluvčí ústeckých policistů Veronika Hyšplerová.

Najít ohniště prý není v parku žádný problém. "Jsme jediný národní park v ČR, kde je zákaz nocování. A kdyby k tomu přibylo táboření, stany a rozdělání ohně, tak to je to nejhorší, co by se mohlo dít," doplnil strážce parku Miroslav Rybář.

[chooze:article;value:557505]

​Strážci v parku často nacházejí úkryty, ve kterých by mohl někdo z turistů klidně i přespat nebo si rozdělat oheň. A to je pro ně velký problém. Společně s policisty proto upozorňují turisty, aby si dávali pozor na to, co se v parku smí nebo nesmí.

"Na místě můžeme udělit maximálně 10 tisíc korun, pokud narazíme na oheň, tak ty maximální pokuty budou padat a padají," dodal Rybář. Předloni v červenci národní park postihl ničivý požár. Trvalo 20 dnů, než se ho podařilo dostat pod kontrolu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.