Pod hladinou rybníka na Mělnicku zmizel muž. Záchranáři ho našli mrtvého

Složky integrovaného záchranného systému vyjely v pátek odpoledne k rybníku Křenek u obce Ovčáry na Mělnicku. Pod jeho hladinou totiž zmizel postarší muž. "Událost nám byla nahlášená před půl druhou odpoledne," informoval mluvčí záchranářů Marek Hylebrant. "Na místo jsme vyslali člun. Dorazili tam také potápěči z Prahy," dodal pak mluvčí hasičů Jan Sýkora.

"Pátrali jsme po muži, který si šel podle svědků zaplavat do rybníka a zmizel pod hladinou. Bohužel po třetí hodině jsme skutečně nalezli tělo bez známek života," sdělil pak TN.cz mluvčí policie Pavel Tuxa. "Mělo by se jednat o cizince ročník 1949. V souvislosti s jeho úmrtím bude nařízena soudní pitva," dodal k případu Truxa.

[chooze:article;value:562031]

K podobnému hlášení vyrážely jednotky IZS i k lomu Mrtvák mezi Janůvky a Březinou na Svitavsku. Pátraly tam po člověku, který měl dle svědků plavat k bójce vzdálené asi 40 metrů od břehu. "Hasiči propátrávali vodní hladinu. Další hasiči obcházeli a upozorňovali návštěvníky lomu, aby se nekoupali, protože probíhá pátrací akce," popsali pardubičtí hasiči průběh zásahu.

Potápěči následně v zhruba desetimetrové hloubce našli člověka bez známek života. Hasiči proto upozorňují, aby lidé nepřeceňovali své plavecké schopnosti a i v případě, že jsou dobrými plavci, počítali s náhlými změnami počasí či křečemi. Dále radí, aby neskákali uhřátí do vody a neskákali ani do takové vody, o které neví, jak je hluboká. Dodávají, že koupání není dobré kombinovat s pitím alkoholu. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.